Thema's

Verfijnen
De cursus start in:
Waar?

Lezing Karin Sitalsing

Locatie: Bibliotheek Burgum
13-02-19
Karin Sitalsing over haar boek ‘Boeroes: een familiegeschiedenis van witte Surinamers’
Op 20 juni 1845 kwamen zo'n vijftig arme Nederlandse boerengezinnen aan in Suriname. Vruchtbare grond, ruimte, woningen, vee: alles zouden deze kolonisten krijgen. Maar toen ze aankwamen op de verlaten plantage Voorzorg aan de rivier de Saramacca was er niets, behalve moeras, muggen en allesverzengende hitte.
Binnen een halfjaar was de helft van de immigranten overleden. De 167 overlevenden trokken naar Paramaribo en omgeving. In de loop der generaties zijn de Nederlanders van toen Surinamers geworden, en een deel van hen is teruggekeerd naar Nederland, onder wie de moeder van Karin Sitalsing.
De schrijfster gaat op zoek naar het verhaal van haar voorouders, 'witte Surinamers' die bekendstaan als 'Boeroes'. Haar familiegeschiedenis is er één van een weinig bekende bevolkingsgroep die zich overal weet aan te passen, maar daardoor misschien wel nergens helemaal thuis is.

meer informatie over opgave en toegangsprijs


Heeft u belangstelling voor deze cursus? Stuur dan een mail naar dbieb, onder vermelding van de naam en locatie van de cursus.
Prijs: € 0,00
Aantal lessen: 1
Periode:  13-02-19
Adres: Schoolstraat 27
9251 EA Burgum
Min. aantal deelnemers:    6
Max. aantal deelnemers:    80
Docent:  diverse sprekers
Standaard prijs:    € 0.00
Cursuscode:    lezing het nut


Grotere kaart weergeven

Vertrekpunt:

Les Dag Tijd
1 13-02-19 20:00 - 22:00
Mijn account
Copyright © 2019 - e-mail: