Thema's

Verfijnen
De cursus start in:
Waar?

Spraakmakende boeken - Jeroen Olyslaegers: Wil

Locatie: Bibliotheek Leeuwarden
10-04-19
De succesvolle lezingenreeks Spraakmakende Boeken komt ook komend seizoen naar dbieb Leeuwarden. Per avond staat een ander boek centraal. Vooraanstaande specialisten die veelal verbonden zijn aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, verzorgen de lezingen. Een heerlijke en leerzame manier om kennis te maken met literatuur en dieper in het gelezen boek te duiken!

Op deze avond bespreekt prof. dr. Mathijs Sanders het boek:

Jeroen Olyslaegers: Wil (De Bezige Bij, 2016)

Over het boek:
Politieke romans zijn betrekkelijk zeldzaam in de Nederlandstalige literatuur. Wil van de Vlaamse schrijver Jeroen Olyslaegers breekt met de diepgewortelde traditie van de naar binnen gekeerde roman, waarin de diepten van de individuele ziel worden gepeild. Vanaf de eerste zinnen stuurt het boek zijn lezers de straat op. In de bezette stad Antwerpen moet de dichter en dromer Wilfried Wils zich zien te handhaven te midden van krachten die hem te boven gaan. De verloren tijd blijkt een illusie. Telkens dringt het verleden zich op. Oorlog en geweld beheersen Wilfrieds kop en doordringen het verhaal dat hij als oude man vertelt aan zijn achterkleinzoon. Wat was zijn aandeel in de vervolging van Joden? Wanneer wordt onpartijdigheid een misdaad? Niet alleen het verleden, ook het heden staat op het spel. Aan welke kant staat gij?
 
In deze aflevering van Spraakmakende boeken wordt Wil gelezen tegen de achtergrond van de expansieve roman, een traditie die kan worden herleid tot het werk van ‘activistische’ schrijvers als Alfred Döblin, Erich Maria Remarque, Louis-Ferdinand Céline en Louis Paul Boon. Over verlangen en schaamte, vriendschap en verraad, volgzaamheid en vrije wil.

Heeft je bibliotheek dit boek?

Per lezing te boeken. Boek je meteen alle lezingen? Dan bezoek je 1 lezing gratis!Bibliotheekleden ontvangen standaard 10% korting op de cursusprijs.


Heeft u belangstelling voor deze cursus? Stuur dan een mail naar dbieb, onder vermelding van de naam en locatie van de cursus.
Prijs: € 9,00
Aantal lessen: 1
Periode:  10-04-19
Adres: Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden
Min. aantal deelnemers:    10
Max. aantal deelnemers:    100
Docent:  diverse sprekers
Standaard prijs:    € 9.00
Cursuscode:    TL.1.1004a


Grotere kaart weergeven

Vertrekpunt:

Les Dag Tijd
1 10-04-19 20:00 - 22:00
Mijn account
Copyright © 2019 - e-mail: