Thema's

Verfijnen
De cursus start in:
Waar?

Actueel in de kunst - Rembrandt en Saskia

Locatie: Bibliotheek Leeuwarden
21-01-19

​In de Nederlandse musea zijn enkele (grotere) tentoonstellingen te zien en te verwachten. Ben je benieuwd naar de historische achtergrond en de brede context van deze exposities? Dan is deze lezingenserie écht iets voor jou.

Op deze avond bespreekt Renske Bakker de tentoonstelling: Rembrandt en Saskia, Trouwen in de Gouden Eeuw. Fries Museum, 24 november 2018 t/m 17 maart 2019

Meer informatie over de tentoonstelling: Als meest beroemde Friese bruidspaar ooit zijn Rembrandt en Saskia de rode draad in deze tentoonstelling. Hun verhaal is tegelijk het verhaal van het societyhuwelijk in de zeventiende eeuw en doorloopt alle fasen, van hofmakerij tot testament. Wat gaat er vooraf aan de belangrijkste stap in een mensenleven en hoe gaat het er aan toe bij zo’n chique trouwpartij? Welke waarde wordt er gehecht aan de vaste huwelijksband en hoe verloopt het leven na de trouwerij, als lief en leed gedeeld moeten worden? De tentoonstelling plaatst het leven van Rembrandt en Saskia in de context van de Gouden Eeuw. Schilderijen en prenten geven, gecombineerd met egodocumenten, een bijzonder compleet en realistisch beeld van het huwelijk in die tijd. Aan de hand van hun leven en huwelijk ontdek je dat een trouwbelofte van toen weinig verschilt van een trouwbelofte nu.

Lees meer over deze tentoonstelling

Leestips van dbieb:
Ben Broos, Saskia, de vrouw van Rembrandt
Michael Bockemu¨hl, Rembrandt 1606-1669
Ernst van de Wetering, Rembrandt; zoektocht van een genie

Per lezing te boeken. Boek je meteen de hele serie? Dan bezoek je 1 lezing gratis! De cursusprijs is dan €72,- De cursuscode is in dit geval QKC.1.2409a.

Het museumprogramma is onder voorbehoud en kan nog wijzigen. Houd deze website in de gaten!Bibliotheekleden ontvangen standaard 10% korting op de cursusprijs.


Heeft u belangstelling voor deze cursus? Stuur dan een mail naar dbieb, onder vermelding van de naam en locatie van de cursus.
Prijs: € 9,00
Aantal lessen: 1
Periode:  21-01-19
Adres: Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden
Min. aantal deelnemers:    10
Max. aantal deelnemers:    100
Docent:  Renske Bakker
Standaard prijs:    € 9.00
Cursuscode:    KC.1.1401a


Grotere kaart weergeven

Vertrekpunt:

Les Dag Tijd
1 21-01-19 19:30 - 21:30
Mijn account
Copyright © 2019 - e-mail: