Thema's

Verfijnen
De cursus start in:
Waar?

Actueel in de kunst - Classic Beauties

Locatie: Bibliotheek Leeuwarden
15-10-18
In de Nederlandse musea zijn enkele (grotere) tentoonstellingen te zien en te verwachten. Ben je benieuwd naar de historische achtergrond en de brede context van deze exposities? Dan is deze lezingenserie écht iets voor jou.

Op deze avond bespreekt Renske Bakker de tentoonstelling: Classic Beauties - Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw. Hermitage, 16 juni 2018 tot en met 13 januari 2019

Meer informatie over de tentoonstelling: Het menselijk lichaam heeft kunstenaars door de eeuwen heen gefascineerd. In het midden van de achttiende eeuw kreeg dit onderwerp in de kunst een nieuwe dimensie door spectaculaire opgravingen in Italië. Onder meer Canova, Thorvaldsen, Mengs, Kauffman en Batoni streefden naar de ultieme perfectie: nóg beter dan het (esthetische) ideaal van de Grieken en Romeinen. Veel kunstenaars en welgestelde jongeren gingen naar Italië om de bronnen van inspiratie op te zoeken. In de tentoonstelling maakt de bezoeker eenzelfde Grand Tour langs de beste voorbeelden van deze neoclassicistische kunst, uit de collectie van de Hermitage. Classic Beauties wordt een lust voor het oog met onder andere een prachtige Canova-collectie, inclusief het absolute topstuk De Drie Gratiën (onder voorbehoud).

Lees meer over deze tentoonstelling

Per lezing te boeken. Boek je meteen de hele serie? Dan bezoek je 1 lezing gratis! De cursusprijs is dan €72,- De cursuscode is in dit geval QKC.1.2409a.

Het museumprogramma is onder voorbehoud en kan nog wijzigen. Houd deze website in de gaten!

Bibliotheekleden ontvangen standaard 10% korting op de cursusprijs.


Heeft u belangstelling voor deze cursus? Stuur dan een mail naar dbieb, onder vermelding van de naam en locatie van de cursus.
Prijs: € 9,00
Aantal lessen: 1
Periode:  15-10-18
Adres: Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden
Min. aantal deelnemers:    10
Max. aantal deelnemers:    100
Docent:  Renske Bakker
Standaard prijs:    € 9.00
Cursuscode:    KC.1.1510a


Grotere kaart weergeven

Vertrekpunt:

Les Dag Tijd
1 15-10-18 19:30 - 21:30
Mijn account
Copyright © 2019 - e-mail: