Thema's

Verfijnen
De cursus start in:
Waar?

Actueel in de kunst - Iran - Bakermat van de beschaving

Locatie: Bibliotheek Leeuwarden
01-10-18
In de Nederlandse musea zijn enkele (grotere) tentoonstellingen te zien en te verwachten. Ben je benieuwd naar de historische achtergrond en de brede context van deze exposities? Dan is deze lezingenserie écht iets voor jou.

Op deze avond bespreekt Renske Bakker de tentoonstelling: Drents Museum ,17 juni 2018 t/m 18 november 2018, Iran - Bakermat van de beschaving
Vanwege ziekte van de docent wordt deze lezing verschoven naar 1 oktober

Meer informatie over de tentoonstelling: Iran – Bakermat van de beschaving neemt je mee op reis door de Iraanse cultuurgeschiedenis, een duizelingwekkende periode van 7000 v. Chr. tot 1700 na Chr. Vanaf het allereerste begin - de periode waarin landbouw en veeteelt opkwamen - tot aan de beschaving van de Elamieten, het Perzische Rijk en de islamitische periode. Uit al die uiteenlopende periodes toont het Drents Museum topstukken afkomstig van verschillende vindplaatsen uit Iran en in bruikleen gegeven door het National Museum of Iran in Teheran. Lang zijn deze schatten voor de westerse wereld verborgen gebleven. Een groot deel is nooit eerder in Nederland getoond en zelfs nog nooit eerder buiten Iran te zien geweest.

lees meer over deze tentoonstelling

Leestip van dbieb:
Vanzan, Anna, Perzië, geschiedenis en cultuurschatten van een oude beschaving


Per lezing te boeken. Geeft u zich meteen op voor de hele serie? Dan bezoekt u een lezing gratis! De cursusprijs is dan €72,- De cursuscode is in dit geval QKC.1.2409a.

Het museumprogramma is onder voorbehoud en kan nog wijzigen. Houd deze website in de gaten!

Bibliotheekleden ontvangen standaard 10% korting op de cursusprijs.


Heeft u belangstelling voor deze cursus? Stuur dan een mail naar dbieb, onder vermelding van de naam en locatie van de cursus.
Prijs: € 9,00
Aantal lessen: 1
Periode:  01-10-18
Adres: Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden
Min. aantal deelnemers:    10
Max. aantal deelnemers:    26
Docent:  Renske Bakker
Standaard prijs:    € 9.00
Cursuscode:    KC.1.2409a


Grotere kaart weergeven

Vertrekpunt:

Les Dag Tijd
1 01-10-18 19:30 - 21:30
Mijn account
Copyright © 2019 - e-mail: