Thema's

Verfijnen
De cursus start in:
Waar?

Spraakmakende boeken - Nathan Hill, De Nix

Locatie: Bibliotheek Leeuwarden
11-04-18
De succesvolle lezingenreeks Spraakmakende Boeken komt ook komend seizoen weer naar Bibliotheek Leeuwarden! Per avond staat een ander boek centraal, dat op dat moment sterk in de belangstelling staat. Vooraanstaande specialisten die veelal verbonden zijn aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, verzorgen de lezingen.
Op deze avond bespreekt prof. dr. Barend van Heusden het boek:

Nathan Hill, De Nix (De Bezige Bij, 2016)

Over het boek:
De moeder van Samuel heeft haar gezin verlaten toen hij elf jaar was. Hij hoort niets meer van haar. Als zij ruim twintig jaar later een politicus aanvalt, besluit Samuel een boek over haar leven te schrijven om zo een beeld te krijgen van haar keuzes. Het verhaal bestaat uit jeugdherinneringen van Samuel, verhalen van anderen over zijn moeder, en ervaringen van zijn moeder zelf. Maar het is ook de zoektocht naar Samuels eigen jeugd, vriendschap en de eerste liefde. Het boek geeft een prachtig caleidoscopisch beeld van de jaren zestig, de hippietijd en de anti-Vietnam demonstraties die met veel politiegeweld uit elkaar werden geslagen. Het boek zit vol humoristische taferelen zoals het computerspel waaraan Samuel verslaafd is en dat zijn ondergang wordt. Het zijn eigenlijk allemaal verhalen die met elkaar verbonden zijn. Deze roman is een prachtig fascinerend debuut waaruit het verhalende talent van de Amerikaanse schrijver (1976) blijkt.

Heeft uw bibliotheek dit boek?

Per lezing te boeken. Geeft u zich meteen op voor alle zeven lezingen? Dan bezoekt u een lezing gratis!Bibliotheekleden ontvangen 10% korting op de cursusprijs.


Heeft u belangstelling voor deze cursus? Stuur dan een mail naar de volksuniversiteit, onder vermelding van de naam en locatie van de cursus.
Prijs: € 9,00
Aantal lessen: 1
Periode:  11-04-18
Adres: Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden
Min. aantal deelnemers:    8
Max. aantal deelnemers:    100
Docent:  Sprekers Diverse
Standaard prijs:    € 9.00
Cursuscode:    TL.2.1104a

Faciliteiten:
Georganiseerd door de Culturele Onderneming i.s.m RuG.


Grotere kaart weergeven

Vertrekpunt:

Les Dag Tijd
1 11-04-18 20:00 - 22:00
Mijn account
Copyright © 2018 - e-mail: