Thema's

Verfijnen
De cursus start in:
Waar?

Spraakmakende boeken - Sandro Veronesi, Zeldzame aarden

Locatie: Bibliotheek Leeuwarden
31-01-18
De succesvolle lezingenreeks Spraakmakende Boeken komt ook komend seizoen weer naar Bibliotheek Leeuwarden! Per avond staat een ander boek centraal, dat op dat moment sterk in de belangstelling staat. Vooraanstaande specialisten die veelal verbonden zijn aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, verzorgen de lezingen.
Op deze avond bespreekt dr. Els Jongeneel het boek:

Sandro Veronesi, Zeldzame aarden (Prometheus, 2015)

Over het boek:
In de nieuwste roman van de bekende Italiaanse auteur (1959) speelt Pietro Paladini, de hoofdpersoon uit zijn succesvolle 'Kalme chaos' (2005)*, die na de plotselinge dood van zijn vrouw voor de school van zijn dochter postte en onbedoeld een inspiratie voor anderen werd, opnieuw de hoofdrol. Hier verliest hij van de ene op de andere dag al zijn zekerheden. Zijn kantoor in Rome is verzegeld en zijn compagnon blijkt een oplichter te zijn. Zonder het te weten, waren de auto’s die hij verkocht gestolen. Als er ook nog louche Roemenen bij betrokken blijken te zijn, slaat Palladini op de vlucht. Ondertussen krijgt hij slaande ruzie met zijn vriendin en blijkt dat zijn dochter Claudia is weggelopen, naar haar tante Martha in Milaan. Zoals steeds weet de auteur op een ingenieuze en lezenswaardige wijze de plot aan de grillige gedachtenstroom van de hoofdpersoon te koppelen.

Heeft uw bibliotheek dit boek?
Bespreking op De Boekendeler

Per lezing te boeken. Geeft u zich meteen op voor alle zeven lezingen? Dan bezoekt u een lezing gratis!Bibliotheekleden ontvangen 10% korting op de cursusprijs.


Heeft u belangstelling voor deze cursus? Stuur dan een mail naar de volksuniversiteit, onder vermelding van de naam en locatie van de cursus.
Prijs: € 9,00
Aantal lessen: 1
Periode:  31-01-18
Adres: Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden
Min. aantal deelnemers:    8
Max. aantal deelnemers:    100
Docent:  Sprekers Diverse
Standaard prijs:    € 9.00
Cursuscode:    TL.2.3101a

Faciliteiten:
Extra : Georganiseerd door de Culturele Onderneming i.s.m RuG en SBMF.


Grotere kaart weergeven

Vertrekpunt:

Les Dag Tijd
1 31-01-18 20:00 - 22:00
Mijn account
Copyright © 2018 - e-mail: