Thema's

Verfijnen
De cursus start in:
Waar?

Actueel in de kunst - Maelwael. Schilder aan het Bourgondische hof rond 1400.

Locatie: De Kanselarij
18-12-17
In de Nederlandse musea zijn enkele (grotere) tentoonstellingen te zien en te verwachten. Als u benieuwd bent naar de historische achtergrond en de bredere context van exposities waarover u leest en ziet in de media, dan is deze lezingenserie op uw lijf geschreven.
Op deze avond bespreekt Renske Bakker de tentoonstelling:  Maelwael. Schilder aan het Bourgondische hof rond 1400.

Meer informatie over de tentoonstelling: In de late 14de eeuw was de Nijmegenaar Johan Maelwael actief als veelzijdig, vernieuwend en productief kunstenaar in het middeleeuwse West-Europa. Eerst als heraldisch schilder aan het Gelderse hof en vervolgens bijna twintig jaar in Frankrijk voor Koningin Isabella van Beieren en als hofschilder en kamerdienaar van de Bourgondische hertogen Filips de Stoute en Jan zonder Vrees. Voor het eerst worden de aan Maelwael toegeschreven schilderijen in samenhang getoond met een rijkdom aan Middeleeuwse kunstschatten – schilderijen, handschriften, edelsmeedwerk en beelden.

Lees meer over deze tentoonstelling

Per lezing te boeken. Geeft u zich meteen op voor alle zeven lezingen? Dan bezoekt u een lezing gratis! De cursusprijs is dan €54,- De cursuscode is in dit geval QKC.2.1610a.Bibliotheekleden ontvangen standaard 10% korting op de cursusprijs.


Heeft u belangstelling voor deze cursus? Stuur dan een mail naar de volksuniversiteit, onder vermelding van de naam en locatie van de cursus.
Prijs: € 9,00
Aantal lessen: 1
Periode:  18-12-17
Adres: Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
Min. aantal deelnemers:    18
Max. aantal deelnemers:    100
Docent:  Renske Bakker
Standaard prijs:    € 9.00
Cursuscode:    KC.2.1311a
Les Dag Tijd
1 18-12-17 19:45 - 21:45
Mijn account
Copyright © 2018 - e-mail: