Thema's

Verfijnen
De cursus start in:
Waar?

Spraakmakende boeken - Auke Hulst, En ik herinner me Titus Broederland

Locatie: De Kanselarij
07-03-18
De succesvolle lezingenreeks Spraakmakende Boeken komt ook komend seizoen weer naar Bibliotheek Leeuwarden! Per avond staat een ander boek centraal, dat op dat moment sterk in de belangstelling staat. Vooraanstaande specialisten die veelal verbonden zijn aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, verzorgen de lezingen.
Op deze avond bespreekt prof. dr. Mathijs Sanders het boek:

En ik herinner me Titus Broederland (Ambo/Anthos, 2016)

Over het boek:
Dystopische roman over een tweeling die probeert te overleven in een apocalyptisch landschap. De jongvolwassen broers groeien op in een verlaten bos waar ze leven als bannelingen vanwege hun ‘duivelse’ afkomst. Zij lezen verboden boeken en leren gitaar spelen. Als hun vader sterft en hun leefwereld wordt vernietigd, vluchten ze naar zee, een bestemming van mythische proportie. Titus is de hardste van de twee, moedig maar ook wreed en ongenaakbaar. De vertellende broer, ik-figuur en hoofdpersoon, is zachter van karakter, poëtischer en daardoor taaier, de overlever. De barre tocht die de broers maken wordt opgetild naar een existentieel, bijna mystiek overlevingsverhaal. De profetische boodschap ervan behelst niet alleen kritiek op de uitbuiting van de aarde en op religieuze zwendel en onverdraagzaamheid, maar krijgt een kosmische dimensie in puur poëtische zinnen.

Heeft uw bibliotheek dit boek?
Bespreking op De Boekendeler

Per lezing te boeken. Geeft u zich meteen op voor alle zeven lezingen? Dan bezoekt u een lezing gratis!Bibliotheekleden ontvangen 10% korting op de cursusprijs.


Heeft u belangstelling voor deze cursus? Stuur dan een mail naar de volksuniversiteit, onder vermelding van de naam en locatie van de cursus.
Prijs: € 9,00
Aantal lessen: 1
Periode:  07-03-18
Adres: Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
Min. aantal deelnemers:    8
Max. aantal deelnemers:    100
Docent:  Sprekers Diverse
Standaard prijs:    € 9.00
Cursuscode:    TL.2.0703a

Faciliteiten:
Extra : Georganiseerd door de Culturele Onderneming i.s.m RuG.

Les Dag Tijd
1 07-03-18 20:00 - 22:00
Mijn account
Copyright © 2018 - e-mail: