Thema's

Verfijnen
De cursus start in:
Waar?

Actueel in de kunst - De Mecenas en de “verversbaas”

Locatie: De Kanselarij
15-01-18
In de Nederlandse musea zijn enkele (grotere) tentoonstellingen te zien en te verwachten. Als u benieuwd bent naar de historische achtergrond en de bredere context van exposities waarover u leest en ziet in de media, dan is deze lezingenserie op uw lijf geschreven.
Op deze avond bespreekt Renske Bakker de tentoonstelling: Kröller-Müller Museum: De Mecenas en de “verversbaas”.

Meer informatie over de tentoonstelling: In het internationale themajaar Mondriaan tot Dutch Design, ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van De Stijl, toont het museum vanaf het najaar van 2017 De mecenas en de 'verversbaas'. Helene Kröller-Müller en Bart van der Leck. Het Kröller-Müller is met topwerken van onder anderen Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Leck en Gerrit Rietveld een van de schatkamers van De Stijl. De basis hiervoor werd gelegd door Helene Kröller-Müller. Met Van der Leck sloot zij zelfs voor meerdere jaren een overeenkomst die haar recht gaf op eerste koop van zijn werk. Dit leidde tot een imposante verzameling Van der Lecks: 42 schilderijen en zo’n 400 tekeningen.

Lees meer over deze tentoonstelling

Per lezing te boeken. Geeft u zich meteen op voor alle zeven lezingen? Dan bezoekt u een lezing gratis! De cursusprijs is dan €54,- De cursuscode is in dit geval QKC.2.1610a.Bibliotheekleden ontvangen standaard 10% korting op de cursusprijs.


Heeft u belangstelling voor deze cursus? Stuur dan een mail naar de volksuniversiteit, onder vermelding van de naam en locatie van de cursus.
Prijs: € 9,00
Aantal lessen: 1
Periode:  15-01-18
Adres: Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
Min. aantal deelnemers:    18
Max. aantal deelnemers:    100
Docent:  Renske Bakker
Standaard prijs:    € 9.00
Cursuscode:    KC.2.1501a
Les Dag Tijd
1 15-01-18 19:45 - 21:45
Mijn account
Copyright © 2018 - e-mail: